10/06/2018

Informacions 7 d'octubre


Comença la catequesi
dilluns i dimarts a les 17,15h.
Missa d’inici de curs
Diumenge 14 d’octubre
a les 12 del migdia
 

Festa de la Dedicació de l’Església
Divendres 12 d’octubre
Missa a les 12 del migdia

La Campana del Roser
Aquest diumenge celebrem la festa de la Mare de Déu del Roser, una devoció molt arrelada al nostre poble. Un del seus carrers principals està dedicat a la Mare de Déu i en l’Església abans de ser cremada i destruïda a la guerra de 1936 teníem un altar dedicat a la Mare de Déu del Roser. Aquesta advocació va molt lligada també a la devoció a Sant Domingo, dons,va ser a aquest Sant, el qui la Mare de Déu, li va donar aquesta pregària del Rosari.

També un altre element ens fa adonar de la gran devoció a la Mare de Déu del Roser i no és altre que la campana que ara podem veure a l’Església que és dedicada a la Mare de Déu del Roser. Aquesta campana es va fer a Argentona, el 1776, com es pot veure en ella mateixa i es va dedicar a Mare de Déu: “Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum”, podem llegir a la mateixa. Com a la campana hi figurava la paraula “Dominus”, en català, Senyor, popularment a aquesta campana se li va dir la “Dominga”.  Com es diu a la mateixa campana es va construir amb les aportacions de tots els argentonins “De caritat”. En un dels seus costats podem veure la imatge de la Mare de Déu del Roser.

Perquè està trencada? La veritat és que no ho sabem, les històries son diverses però va ser trencada en dos ocasions i es va intentar cosir de nou. El fet és que així com l’altra campana la Juliana, va ser tirada de dalt a baix a la guerra, per fondre-la i fer armes de guerra, aquesta va restar al campanar, potser perquè era massa dificultós treure-la. Ara estem valorant que podem fer amb ella perquè torni a ser a sonar ja que ha restat en silenci durant tant de temps.
Mn. Alex Marzo



Vida Parroquial


Catequesi i Missa al Barri del Cros.
El proper dissabte 20 d’octubre comença la catequesi pels infants a les 17h. i tots els dissabtes a les 18h. celebrarem la missa

Intencions de misses


Diumenge XXVII de durant l’any, 7 d’octubre


9h.
12h.     Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom
20h.   

Dilluns 8:
8h.      (Llar Santa Anna)              
19,30h.
Dimarts 9:
8h.      (Llar Santa Anna)              
19,30h.
Dimecres 10:
8h.      (Llar Santa Anna)  
19,30h.
Dijous 11:
8h.      (Llar Santa Anna)  
19,30h.  
Divendres 12:  Festa de la Consagració del Temple
8h.      (Llar Santa Anna)  
12 del migdia

Dissabte 13:
20h.  Dfts. Lluis Cambra Soler; Francesc Soldevila Carreras; Gloria Uya



Diumenge XXVIII de durant l’any, 14 d’octubre


9h.
12h.     Dfts. Fam. Vintró Giner;
20h.