11/12/2016

Informacions Setmana 13 de novembre

Campanya de Germanor
Aquest diumenge, 13 de novembre
a totes les misses col·lecta extraordinària
 


La pregària mirant el Crist
   Des de ben antic tantes civilitzacions i religions del mediterrani han pregat mirant a l’Orient perquè han identificat el sol que eixia amb la divinitat. També els cristians hem conservat aquesta tradició de pregar mirant l’Orient, perquè nosaltres en aquest sol del matí veiem el reflex de Jesucrist que surt el nostre encontre. Ell és el nostre sol, la nostra guia. Per això, tots els temples cristians estan orientats a l’Orient, com ho està el nostre. Per nosaltres el cristians aquest Orient, aquest punt de referència en la nostra pregària, és Jesucrist i en concret la seva Creu. J. Ratzinger parlant d’aquest tema en les seves Obres Completes, explica com els cristians han dirigit la seva mira, des de l’Orient físic (el sol ixent), cap aquest orient espiritual que és la Creu de Jesucrist. Per aquest motiu, també en els nostres temples no manca mai la Creu cap a on convergeixen les nostres mirades.
   En la litúrgia l’Església ens fa mirar cap a l’Orient. És molt bonica l’experiència del contemplatius, i especialment els nostres germans orientals, que s’apleguen en el temple de nit per pregar, i com aquell temple a les fosques, es va omplint de llum en el pas de la pregària com una veritable icona o sagrament del Crist que va il·luminant la nostra vida. El mon modern perd amb la tecnologia tantes riqueses, nosaltres hem de saber descobrir aquests signes que ens fan orientar la nostra mirada i la nostra vida. És veritat que en poques ocasions ens apleguem tant de matí al temple per veure la sortida del sol però sempre podem pregar mirant la creu que és el nostre Sol de justícia.
   En la Eucaristia no ens oblidem de mirar la Creu, perquè el que celebrem no es res més que Jesucrist, mort en creu  i ressuscitat, Aquell que ens vindrà cercar per il·luminar-nos, com el sol ixent, amb la seva claror que no té posta.

Mn. Alex Marzo

Documental al Centre parroquial

Pastores de la niebla es un relato documental, que se mueve entre el testimonio y la sugerencia, sobre la actividad y la vida en los puertos de los pastores que elaboran el queso Gamonéu. Es una película narrada desde el punto de vista de los pastores. Ellos nos cuentan, con vehemencia y emocion, cómo ha evolucionado su oficio, cómo su desaparición está afectando al paisaje, sus anhelos e incertidumbres. Asistimos a los desplazamientos estivales hacia los puertos de varios rebaños de ovejas, cabras y vacas. Vemos, y nos cuentan, los trabajos que requiere la elaboración del queso en las cabañas, su curación en las cuevas naturales, la gestión de los pastos y la Fiesta del Pastor, los mercados y ferias del queso en otoño; para acabar descubriendo, a través de la experiencia de los pastores, el gran conocimiento que atesoran sobre su oficio y el territorio. La película es el resultado de diferentes rodajes en los puertos y majadas de los concejos de Onís y Cangas de Onís, del Oriente de Asturias, durante varios veranos y otoños, entre 2006 y 2009.


Intencions misses

Diumenge 13,  XXXIII Diumenge de durant l’any

9h.                 
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Jaume Teixidó
20h.    Dft. Anita Juani
Dilluns 14:
8h. (Llar Santa Anna)    i                                                                     19,30h.         
Dimarts 15:
8h. (Llar Santa Anna)   i                                                                      19,30h.         
Dimecres 16:
8h. (Llar Santa Anna)  Dft. Jordi Villaroya  i                                   19,30h.
Dijous 17: 
8h. (Llar Santa Anna)
19,30 h. Dfts. Gonçal Calvo Queraltó; Maria Prados Montforte (aniv.)

Divendres 18:          8h. (Llar Santa Anna)   

Dissabte 19:                        20h.  

Diumenge 20, Jesucrist, Rei de l’univers

9h.                 
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Montserrat Ponsa i Jaume Arenas; Jaume Teixidó; Alfons Castellà, Magdalena Julià.
20h.    Dft. Fam. Llimona