10/20/2018

Informacions 21 d'octubre


Aquest Diumenge col·lecta extraordinària 
per les missions

COMENTARI A LES LECTURES DEL DIUMENGE
Estem acabant l’any litúrgic i la Paraula de Déu ens prepara recordant la el terme de la nostra peregrinació terrenal. Anem de camí en aquesta vida cap a la vida eterna. Diumenge passat, el passatge del jove ric, ja ens recordava que vigiléssim les prioritats de la nostra vida, que cerquéssim els béns de dalt, no els d’aquest món fugisser. Aquest diumenge, també se’ns farà una altra advertència sobre la orientació de la nostra vida, que no ha de ser la recerca del poder si no el servei i la donació de vida pels germans.
  
PUNT DE REFLEXIÓ SOBRE LES LECTURES      
Moltes vegades en parlar de l’Església apliquem els criteris del món. Així el món contemporani ha idealitzat una església sense estructura perquè tota estructura és vista com un signe de poder. Aquesta visió marxista, i en bona part anarquista, de la societat tantes vegades s’aplica a l’església contraposant església jeràrquica a església carismàtica, dels primers temps.

L’evangeli ens fa caure dels nostres idealismes, i ens fa tocar de peus a terra. Els deixebles que seguien a un mestre, Jesús, el reconeixien com el cap i pastor, per tant, hi havia una estructura jeràrquica, i dins d’aquesta comunitat de deixebles, hi havia diferents ministeris i serveis, els apòstols, el cercle més íntim de Jesús, les dones que el seguien i l’ajudaven, els qui curaven en nom de Jesús... Aquesta incipient estructura és la que va donar peu a estructurar l’Església sota el principi de la successió apostòlica.

Però en tota estructura humana, i en la vida dels homes, sempre hi ha un perill greu, que ho corrompre tot, que és l’afany de poder, o de ser els primers per poder manar. El nostre món i la nostra vida es mou tantes vegades per aquest afany de tenir poder sobre els altres i d’ocupar els primers llocs.

Els apòstols, homes com nosaltres, es movien també per aquest afany, seure al costat del mestre, era el seu neguit. Jesús ens treure d’aquesta lògica dels homes: ¿sou capaços de beure el calze que jo he de beure? Beure el calze, vol dir, entrar en comunió, participar de la vida de l’altre. Aquesta és la pregunta que hauríem de fer-nos: ¿Som capaços de viure com Jesús va viure, donant la vida pels homes a la Creu? Aquest ha de ser el motor de la vida cristiana, el servei no el poder, perquè Crist, el Rei Suprem, no ha vingut a fer-se servir, si no a fer-se el servidor de tots.

O sigui, Què mou la nostra vida? el cercar-nos a nosaltres mateixos, cercar el reconeixement dels altres, el poder o en la nostra vida cerquem participar de la vida de Jesús, participar del seu amor, estimar de veritat els altres donant la vida pels altres. Aquest és el criteri de l’Evangeli i aquest és el criteri motor de l’Església, el servei. Hem de reconèixer, que nosaltres, deixebles de Jesús, ens deixem emportar pels criteris del món, cercant els primers llocs i poques vegades estem a l’alçada de donar la vida pels altres. Els missioners són un testimoni viu de la veritat de l’Evangeli. Ells perden la vida en el servei dels germans.

També hem de reconèixer que dins de l’Església a vegades s’infiltra l’esperit del món, i esdevé infidel a la seva missió de servei els homes, per això, ens cal demanar perdó i estar vigilants. Apropar-nos cada diumenge a veure del calze que el Crist ens té preparat en l’Eucaristia, per gaudir del seu amor, ens ajuda a no desviar-nos de la vocació a la que Jesucrist ens ha cridat de posar-nos al servei dels germans, és així com un dia participarem del seu Regne.
Mn. Alex Marzo
Vida Parroquial
Reunió del Consell Arxiprestat
Aquest dimarts 23 d’octubre a les 20,30h. al col·legi dels Salesians de Mataró.

Tots els dissabtes a les 18h. celebrem la missa al barri del Cros en Castellà.
Intencions de misses

Diumenge XXIX de durant l’any, 21 d’octubre

9h.
12h.     Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom
20h

Dilluns 22: 
8h.      (Llar Santa Anna) i  19,30h.  
Dimarts 23:
8h.      (Llar Santa Anna) i 19,30h.
Dimecres 24:
8h.      (Llar Santa Anna) i 19,30h. 

Dijous 25:
8h.      (Llar Santa Anna)  i 19,30h. 
Divendres 26: 
8h.      (Llar Santa Anna) 
Dissabte 27:
20h.  Dfts. Fam. Compte Coll


Diumenge XXX de durant l’any, 28 d’octubre

9h.
12h.     Dfts. Fam. Vintró Giner;
20h.