8/10/2019

Informacions 11 d'agost


Solemnitat de l’Assumpció Misses
Dimecres 14: 20h. Dijous 15:12 del migdia i 8 del vespre
 

Sermó de festa major 2019
Aquests any la nostra festa de Sant Domènec s'escau en Diumenge, el dia del Senyor, el primer dia de la setmana, el dia que Jesucrist, mort a la creu, va ressuscitar i viu per sempre.
Cada diumenge, els cristians, ens retrobem amb el Senyor de la Glòria, Aquell que té paraules de vida eterna, perquè Ell mateix és la Paraula de Déu. Per Ell tot ha vingut a l'existència i tot existeix per Ell.
És el Logos, la Paruala en grec, que canta l'evangeli de Sant Joan en el seu pròleg. La Paraula de déu que té la força de crear, més encara, aquesta Paraula de Déu s'ha fet paraula humana en Jesucrist, per esdevenir una paraula salvadora.
Sant Domènec, el nostre patró, inspirat per l'Esperit de Déu, es va adonar de la importància que prenia en la seva època, la paraula, i va esmerçar la seva vida i la de tots els qui vam seguir la seva inspiració en l'ordre dominicana a ser portadors d'aquesta Paraula que és Jesucrist.
Vivim com Sant Domènech en una societat canviant, on molts paradigmes cauen, però cal veure que hi ha algunes coses que des del començaven del món i de la vida humana no han canviat.
Potser les noves tecnologies i les xarxes de comunicació social ens han fet perdre el valor, la importància de la paraula. De la paraula es sentit ple, perquè potser ara com mai, estem envoltats de paraules: escoltades, cantades, llegides, watchapeades o chateades, però quantes paraules buides?
Perquè la paraula perd el seu sentit sinó és l'expressió de la persona que la pronuncia: del seus sentiments, del seu cor, del seu esperit, del seu ésser. Per aquest motiu, llegim a l'evangeli que Jesús parlava no com els altres, Ell ho feia amb autoritat, esouxia. Sempre aquesta expressió m'ha fet pensar. Com devia parlar Jesús? Les seves paraules no eren buides, eren plenes, perquè eren expressió del seu amor, de la seva pau, del seu perdó.Una paraula seva, donava la salut, una paraula seva, canviava la vida, una paraula seva, donava vida: així va ser amb el paralític que va caminar, amb la dona que va perdonar, amb Llàtzer, el seu amic, que va fer tornar de la mort.

Però si els cristians estem aquí, és perquè també nosaltres hem sentit una paraula de Jesús que ens ha canviat la vida. Que ens ha fet sortir de la mort, que ens ha fet sentir-nos estimats. Una paraula de Jesús omple la vida.
Per això, no podem pensar que Jesucrist no té res a dir-nos, té molt a dir-nos. Molt a dir els infants i joves que cerquen paraules plenes de coherència, de vida, de amor, de fidelitat. Molts joves així ho fan dedicant les seves vacances a voluntariats a l'Àfrica, a l'Àsia, aquí, a casa nostra.
També hem de dir que aquells que tenen autoritat han de vetllar perquè els nostres joves no es vegin omplerts de paraules buides, que desgraciadament a vegades porten a la mort de l'ésser: ¿és suficient posar cartells per instant a consumir menys alcohol o drogues, o a respectar els altres, especialment en la seva sexualitat? No caldria revisar les propostes que fem els nostres joves? No caldria pensar-hi si és convenient crear espais de paraules que transgredeixen, que conviden a trencar la convivència, la tolerància? En la nostra festa de Sant Domingo la paraula que ara renovarà l'Alcalde és un paraula plena d’ història, de sentit, de germanor, per alguns de fe, però i les paraules que es pronuncien o s'ofereixen en altres moments de la festa són paraules escaients?
Nosaltres estem avui aquí per una paraula que expressa un poble. Els nostres avantpassats van donar una paraula, cada any es trobarien per honorar Sant Domingo, si eren deslliurats de la pesta. I així va ser i així és. Cada any, des de fa segles els argentonins, en la persona del seu Alcalde, renoven la paraula donada. És el valor de la paraula que es fa compromís, que expressa la vida d'un poble, que transmet fidelitat. Com n'és d'important resta fidel a la paraula donada en una societat que sembla que les paraules duren un tuït.
És veritat que alguns donem aquesta paraula com expressió de la nostra fe, altres potser com expressió d'un compromís o una tradició però la paraula del vot ens agermana i ens fa poble. És una paraula plena de sentit que omple la vida.
Aquesta paraula el vot del poble és com aquelles paraules plenes de sentit que Jesucirst va pronunciar i que pronuncia encara per molts homes i dones que les senten i les intenten fer vida.
Mn. Alex Marzo
Intencions de misses
Diumenge 11 d’agost, XIX Diumenge de durant l’any


9h.      Dfts. Angela Julià Bellatriu; Jaume Teixidó
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner;
20h.   
Dilluns 12:    8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Gna. Isabel Arregui ;                   19,30h. 
Dimarts 13: 8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Gna. Isabel Arregui;                    19,30h
Dimecres 14:8h. (Llar Santa Anna)                                                                 20h.
Dijous 15: Assumpció de la Mare de Déu
12h. Dfts. Maria Batlle Fàbregas; Fam. Albert Salom; Maria Molist Teixidó
20h.   
Divendres 16: 8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Gna. Isabel Arregui; Dft. Jordi Villarroya
Dissabte 17:
20h.    Dfts. Gonál Calvo Queraltó; Assumpció Teixidó; Francesc Teixidó
Diumenge 18 d’agost, XX Diumenge de durant l’any


9h.     
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner;
20h.