8/05/2023

INFORMACIONS 6 D'AGOST

 

Mn. Alex i Mn. Agustí, recotrs entrant i sortint de la parròquia

Homilia Festa St. Domingo a Argentona 2023

Voldria començar aquest ministeri agraint la invitació a Mn. Àlex Marzo, rector d’aquesta parròquia. Fa 5 anys vaig arribar com a sacerdot en aquesta zona de l’arxidiòcesi. Quan un comença a caminar necessita bons bastons i bons padrins per no caure més del compte. Aquesta ajuda inestimable l’he trobat sempre amb ell, i aquesta parròquia ha estat en moltes vegades per mi un autèntic port de salvació, per això avui des de la seva seu, li agraeixo de cor la seva proximitat, la seva gran capacitat de treball, i la seva amistat i experiència que tantes vegades he admirat. Saludo amb afecte als altres companys de l’arxiprestat que avui s’han fet presents en aquesta festa participant de la vostra joia

Agraeixo i saludo també a les autoritats que amb el vostre esforç i assistència, any rere any, manteniu viva la tradició. Sense arrels l'arbre no pot viure, i les arrels d’aquest poble es nodreixen de la virtut i el patronatge de St. Domingo. La seva poderosa intercessió capaç de sanejar les aigües, capaç de curar les malalties, capaç d’infondre esperança i vida on abans només hi havia tristesa i mort.

En aquest matí implorarem altra vegada el patronatge de St. Domingo. Tan de bo ens deixéssim sorprendre per la novetat de la gràcia, per l’acció de l’Esperit Sant que guia l’Església. Tan de bo, en aquest matí avivéssim la nostra fe i descobríssim en els vels sagramentals, Aquell, que va arrancar a St. Domingo de les terres de Castella per convertir-lo amb una flamarada de caritat en el sud de França. Tan de bo, per aquestes portes avui entrés el sant apòstol que se’l representa acompanyat d’un gos i una torxa encesa, i amb la seva santa predicació ens allunyés del perill del pecat i de la mort, i ens guiés cap al Bon Pastor, cap al Crist, ens menés el repòs vora l’aigua.

Germans, tots aquests bons desitjos són possibles. Avui dia de Festa Gran, tots estan cridats a reviure la gràcia. Tots estan cridats a descobrir fins a quin punt som estimats, som perdonats, som cridats a una vida que ens supera, a una entrega que ens sobrepassa. Avui deixant enrere les xarxes, deixant enrere l’antiga vida de pecat, se’ns ofereix quelcom nou. El vi nou ha de ser posat en bots nous. L’aigua nova ha de ser posada en càntirs nous. La gràcia divina ha d’emplenar en aquest matí un cor nou. Un cor ple de set, set divina, set de salvació.

Feliços els qui tenen fam i set de ser justos. Aquesta set és el do que demanem plegats en aquesta missa. Si em preguntessin ¿què pot demanar un fill d’Argentona, per quina característica hauria de destacar el seu cor cristià? ¿quin és l’atribut d’algú que tingui a St. Domingo per patró? Respondria una set, una set com la dels profetes, un zel que no s’apagava ni s’espantava. Una set que s’alegra en la prova, i que es sacia en la creu, una set com la de St. Domingo, que quan era rebut per pedregades per aquells que tan estimava, i pels quals tan resava, res de fugir, res de desanimar-se, una força que el sobrepassava l’inundava, es fregava les mans i se n’alegrava perquè la collita seria abundant. L’Esperit Sant en ell faria prodigis.

Algú em dirà: ¿de quina set parla aquest? Lluny queda St. Domingo i els seus prodigis. El meu cor està fred, està ple d’avorriment i desgana. El meu cor s’ha fet gran i malalt, i no gosa sentir, tampoc provar ni beure res, el meu cor ha envellit i no gosa bategar. Ah germà! En aquest cas, la festa d’avui està feta per a tu, les tradicions i les arrels del teu poble t’apropen altra cop a la font de la vida. Avui rebent la visita espiritual de la predicació de St. Domingo pot haver-hi una gran alegria en el cel. Rebutjant al pecat, obrint-te a la fe i al perdó una nova vida se t’ofereix. En el profund del teu cor, doncs, obre’t al Senyor, obre’t al seu seguiment, obre’t a l’Església i descobriràs el poder del ressuscitat. Descobriràs que hi ha una veritat que et fa lliure i per la qual val la pena viure i morir. Seguint les petjades de Crist, junt amb l’apòstol St. Domingo, descobriràs que la teva vida té un pes i un sentit, i tan de bo s’encengui també en tu una gran set: set de Déu, de la seva glòria, del seu amor. Set que avui pots saciar i que, si ets fidel, un dia ho faràs amb plenitud.

Mn. David Navarro Manich, rector de Sant Andreu de Llavaneres


Horaris pel mes d’agost

L’Església romandrà tancada pel matí

i s’obria de 2/4 de 7 a 8 de la tarda

 

Càritas parroquial. Agost tancat, urgències Tf. -Watsapp 627299134

Intencions misses

 

Diumenge 6 d’agost, Transfiguració del Senyor

9h.    

12h. Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom;

        Natalia Terri Barri

20h.

Dilluns 7:     19,30h.

Dimarts 8:   19,30h.

Dimecres 9: 19,30h.

Dijous 10:              19,30h.

Divendres 11:        19,30h.

Dissabte 12:           10,30h. (Missa a la Llar Santa Anna)

                              20h.

Diumenge 13 d’agost, XIX Diumenge de durant l’any

9h.    

12h.   Dfts. Fam. Vintró Giner; Natalia Terri Barri

20h 


 

Recés d’Emmaús a la Parròquia

A la nostra parròquia estem organitzant juntament amb altres parròquies del Maresme un recés d’Emmaús. El primer cap de setmana d’octubre, del 6 al 8, serà per dones i el segon d’octubre, del 13 al 15, per homes. Podeu apuntar-vos en els telèfons que us donem o preguntar al mossèn. Segur que serà una experiència important en la vostra vida.