12/08/2013

Informacions setmana 8 desembre

Concert Solidari Gospel Sons
Aquest divednres 13 de desembre a 2/4 de 10 del vespre
a l’Església Parroquial

Aportació mínima 3€ a benefici de la Marató de Tv3

Intencions de misses
Diumenge 8 de desembre: II Diumenge d’Advent – Immaculada Concepció de Maria
9h.      
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Esteve Valls Cases; Josep Maria Molleví Ribera;  Fam. Albert Salom; Concepció Gaudí Dresaire.
20h.    

Dilluns 9 :
8h. (Llar Santa Anna) Dfts. Jordi Villarroya; Francesc Capdevila (15è. aniv.)


Dimarts 10:               8h. (Llar Santa Anna) i        19,30h. 
Dimecres 11:                                                             19,30h.
Dijous 12:                  8h. (Llar Santa Anna)  i       19,30h. 
Divendres 13:            8h. (Llar Santa Anna) 

Dissabte 14
20h. Dfts. Maria Rosa Fabregat Ballester


Diumenge 15 de desembre: III Diumenge d’Advent
9h.       Dfts. Joaquim García Creixell
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Valls Moré; Maria Assumpció Cases Pous ( 38 è. aniv.);
Josep Cases Ginestà (3è. aniv.)
20h.    
El profeta Isaïes  i el temps d’Advent.

Durant  aquest temps d’Advent la litúrgia de l’Església ens proposa la lectura del profeta Isaïes per ajudar-nos en l’espera del Salvador. Però caldria que ens preguntéssim de què volem o esperem que ens salvi aquell que esperem. Si en tenim de tot i no tenim cap necessitat perquè esperar a ningú. Per això, cal que en aquest temps ens preguntem com estem i quines són les necessitats de la nostra vida. Potser el llibre del profeta Isaïes ens pot ajudar. El Llibre del profeta Isaïes no va ser escrit en una època concreta, els estudis parlant de tres o, fins i tot, quatre Isaïes, situant la narració en diferents èpoques. El que si que podrem dir és que tot el llibre es situa en el gran desastre de la deportació del poble d’Israel a Babilonia. Els Assiris van fer esclau el poble d’Israel i el van portar fins a la gran ciutat de l’Imperi com queda palès en els frisos que es poden contemplar en el British Museum de Londres. El poble d’Israel es trobava lluny de casa. Patint la injustícia de l’esclavitud. Sense drets. Oprimits per una cultura superior. Els déus dels Assiris semblen més forts i molts deixaren la fe en el Déu d’Israel per la idolatria. Molts perderen l’esperança de tornar a veure Jerusalem, a casa seva. Es trobaren desolats, desesperançats i a les portes de la mort.
El profeta expressa aquesta situació del poble:

1.        Violència: “forjarà relles de les seves espases i falç de les seves llances” Is 2,1-5; “pasturaran junts el vedell i el lleó” Is 11,1-10.
2.        Divisió “ hi afluiran tots els pobles”.
3.        Fam: “menjars deliciosos”
4.        Situació de mort: “destruirà la mort per sempre”
5.        Desconfiança: “obrirà les porten el poble que roman fidel”
6.        Debilitat: “El Senyor és la nostra fortalesa per sempre”, “Alça’t ben fort, no tinguis por”.
7.        Incapacitat de veure i escoltar:: “...es desclouran els ulls del cec, i les orelles del sord s’obriran” Is 35, 1-6a,.10.
8.        Opressió: “S’ha acabat la seva servitud”.
9.        Clam, dolor, tristesa: “una alegria eterna coronarà els seus caps,. Hi haurà festes i alegria, i fugiran les penes i els gemecs” ”Eixugarà els ulls de tots el pobles”.
10.    Perduts en el desert: Obriu una ruta en el desert al Senyor” (Is 40,1-5, 9-11).
11.    Por:  “Els cors alarmats: Sigueu valent, no tingueu por”.
12.    Foscor: “camineu a la llum del Senyor”.
13.    Pecat: Totes aquesta situació ja havia estat anunciada per Déu però el poble no va voler escoltar. Es va deixar en portar pel seu propi pecat.

Potser nosaltres ens podem reconèixer amb alguna d’aquestes situacions: perduts, en la foscor, oprimits, tractats injustament, envoltats per la violència o la mateixa mort. La lectura del profeta Isaïes ens ha de portar un gran consol, doncs és Jesús, el Senypor, que ve a portar: Unitat, Pau, Plenitud, Vida, Fortalesa, Alegria, Llum, Guarició, Seguretat, Camí, Saviesa, llibertat, Protecció...

Resseguim aquestes lectures que ens ajudaran a viure l’Advent: Isaïes 2, 1-5; Isaïes 25, 6-10; Isaïes 26, 1-6; Isaïes 29, 17-24; Isaïes 30, 19-21. 23-26; Isaïes  35, 1 – 10; Isaïes  40, 1 - 11
Isaïes  41, 13 - 20 ; Isaïes  48, 17 - 19; Isaïes  54, 1 – 10.
Mn. Alex Marzo, rector