2/01/2014

Informacions setmana 2 de febrer

Reconèixer la llum del Senyor
L’evangeli ens presenten a l’ancià Simeó i la profetessa Anna com el paradigma d’aquells que esperen veure el Senyor, potser el capdavall de la seva vida, però aquesta trobada dóna sentit a tota la seva existència.
Simeó i Anna viuen d’una certa manera, és a dir, al rebost del Temple, i són homes piadosos i justos. Aquestes dues qualitats són el camí que ens porten a reconèixer la llum del Senyor guiats per l’Esperit Sant.
Ser piadós és una actitud poc de moda. Per reeixir a la vida, sembla que cal ser és emprenedor, viatger, atrevit... No són aquestes actituds contraries a ser pietós ni molts menys. Aquesta actitud de la pietat o aquest do de l’Esperit, vol dir tenir present Déu en la nostra vida. Que tot el que fem tingui un rere fons de voler agradar a Déu i saber-lo trobar en els esdeveniments quotidians. Ser piadós consisteix en pensar que ens trobarem un dia amb Déu i, ser pietós per un cristià, vol dir que veurem Jesucrist. Cal estar atents, com Simeó, perquè Jesús es fa trobadís en tants moments i circumstàncies de la nostra vida, alhora menys pensada.
No és un fet irrellevant que aquest reconèixer al Salvador és doni en el marc del Temple, el lloc privilegiat per trobar-se amb Déu. Simeó veu al Senyor en el temple, en la litúrgia de la presentació. Per nosaltres el temple i la litúrgia també són llocs privilegiats per trobar-nos amb el Salvador. Per mitjà, de les celebracions litúrgiques participem de la llum de Jesucrist, ens ho recorda la processó d’aquesta festa. També ens trobem amb el Senyor amb d’altres moments i espais però la litúrgia és aquest espai privilegiat de trobada.
La justícia és l’altre virtut. És a dir, fer allò que hem de fer envers els altres. Perquè tot el que fem té una dimensió que transcendeix la nostra persona individual. No hi ha actes privats. La nostra societat ens fa pensar que allò que fem a casa nostra és qüestió nostre i de ningú més. No, tot el que fem té una conseqüència pels altres, tots els nostres actes han d’estar orientats per la justícia, és a dir, la recerca del bé dels altres. Actuar en justícia vol dir viure de cara els altres cercant sempre i en tot el bé dels altres. En definitiva, sortint en cada instant del nostre egoisme i de la nostra comoditat.
Cercant a Déu a la nostra vida, sent pietós, i cercant el bé dels altres, sent just, és el camí segur que un dia ens farà veure el Senyor i podrem dir les mateixes paraules que Simeó: “Ara deixeu que el vostre servent se’n vagi en pau perquè el meus ulls han vist el Salvador”.

Mn. Alex Marzo, rector
Vida Parroquial

Missa familiar.
El proper diumenge, 9 de febrer, a les 12del migdia tindrem la missa familiar amb els infants i pares de la catequesi.

Reunió de la comissió del centenari del Centre.
Aquest dijous, 6 de febrer, ales 9 del vespre tindrem la reunió que preparar els actes de celebració del centenari del Centre parroquial.


Curs familiar
Quarta trobada: proper dissabte 8 de febrer
A les 8 del vespre missa a la Parròquia i seguidament  sopar fred als locals de la catequesi i presentació del tema. Poden venir els nens que compartiran la missa i el sopar i després farem unes activitats per ells. Veniu sense cap compromís només cal que confirmeu la vostra assistència i el nombre que vindreu al correu santjulia275@arqbcn.org
 

Intencions de misses
Diumenge 2 de febrer: La Presentació del Senyor
9h.      
12h.     Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Esteve Valls Cases.
20h.     


Dilluns 3:
8h. (Llar Santa Anna)
19,30 Dfts. Fam. Cabañas Morera


Dimarts 4:
8h. (Llar Santa Anna)
19,30h.  Dfts. Fam. Fontanella Pessicos
Dimecres 5
8h. (Llar Santa Anna)
19,30h.
Dijous 6:
8h. (Llar Santa Anna)
19,30h.
Divendres 7:
8h. (Llar Santa Anna)


Dissabte 8

20h.    

Diumenge 9, V Diumenge de durant l’any
9h.      
12h.     Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Valls Moré; Paulina Barberà Manent; Josep Maria Molleví Ribera
20h.