2/22/2014

Informacions setmana 23 de febrer

Un temps de gràcia i de veritat
La propera setmana, dimecres 5 de març, començarà la Santa Quaresma amb la imposició de la cendra. Ja des d’ara hem de preparar aquest temps. Els cristians l’hem de viure com un veritable do.
En el centre de la Quaresma ha de ser la litúrgia. L’Eucaristia ha de ser el nostre motor. Aquest temps hem de preparar millor la missa dominical. Potser poder llegir abans les lectures. Poder venir una mica abans a l’Església i fer una mica de pregària personal que ens predisposi a acollir la presència eucarística de Jesucrist.  També podem fer una mica de acció de gràcies. M’agradaria que durant aquest temps de Quaresma guardéssim tots plegats una mica més de silenci al entrar en el temple i en sortir com un signe també penitencial.
Tampoc podem oblidar la missa diària que és una forma excel·lent per preparar la Pasqua. La Paraula de Déu va modelant el nostre esperit i l’acció litúrgica ens fa endinsar-nos més en el misteri pasqual. Encara que no podem assistir a la missa cada dia, potser si algun dia entre setmana o algun divendres de Quaresma. Us recordo que aquí a la Parròquia tenim missa a les 8 del matí a la Llar Santa Anna i a 2/4 de 8 del vespre a la Parròquia.
Aprofitem que tenim oberta l’Església cada dia, matí i tarda, per apropar-nos i fer una estona de pregària personal, o també pregant el Via Crucis els diumenges al vespre a la Parròquia.
També les renúncies ens ajuden: el dejuni obligatori el dimecres de cendra i el divendres sant i l’abstinència els divendres de Quaresma. Són signes que ens ajuden. No són insignificants, ben el contrari ens ajuden molt a mantenir el nostre pensament i el nostre cor en el Senyor. No ho hem de viure com una llei feixuga sinó com uns signes salvadors. Però potser podem fer quelcom més, abstenir-nos d’algunes coses bones però que ens permeten tenir més temps: televisió, ordinadors, converses infructuoses...
Aquestes són algunes propostes però allò més important és fer-nos un programa de Quaresma per acollir la gràcia de Déu que ell vessa en els nostres cors.

Mn. Alex Marzo, rector

Vida Parroquial

Convivència del grup de joves
El proper cap de setmana el grup de joves farà una convivència a Planoles. Un temps per compartir i aprofundir en la fe.

Romiatge a Montserrat - Dissabte 5 abril
Amb motiu del Centenari del Centre parroquial la comissió del centenari està organitzant un romiatge a Montserrat pel dissabte 5 d’abril. Aviat us donarem per detalls.

Reunió de la Comissió del Centenari del Centre parroquial
Reunió aquest dijous a les 9 del vespre per preparar els actes més propers del mes de març i abril.

Diumenge vinent la missa de 12 començarà amb una mica de retard perquè el mossèn que vindrà ha de celebrar una altra missa a les 11 a Mataró.

Intencions misses
Diumenge 23, VII D. de durant l’any
9h.     
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom: Carme Pascual Vda. Ros; Sor Ignacia Landa
20h.     Dfts. Agustina Fabregas Viura (4art. aniv.); Alfons Luis Moreno
Dilluns 24:
8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Sor Ignacia Landa
19,30
Dimarts 25:
8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Sor Ignacia Landa
19,30h.  
                                                                    Dimecres 26:                  
8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Sor Ignacia Landa
19,30h.
Dijous 27:
8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Sor Ignacia Landa
19,30h
Divendres 28:
8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Sor Ignacia Landa
Dissabte 1:20h.  Dfta. Sor Ignacia Landa

Diumenge 2, VIII D. de durant l’any
9h.     
12h.  Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Sor Ignacia Landa;Esteve Valls
            Cases; Josep Maria Molleví Ribera; Fam. Pau Santana