4/05/2014

Informacions setmana 6 abril

 Paraules en l'anada a Montserrat pel Centenari del Centre

La joia del retrobament omple els nostres cors en pujar a la nostra amada muntanya de Montserrat.
El nostre poble d’Argentona el rebost del Burriac puja fins el seu castell per alçar la mirada i poder entre veure aquests muns.
Més encara, avui recordem una altra muntanya, aquesta no de pedra però de gran volada. 100 anys de pujada fins arribar el jubileu centenari del nostre Centre parroquial.
Poc deuria pensar el jove mossèn, Josep Samsó, acompanyat d’aquells laics, aquell 25 de juliol de 1914, que la seva obra perduraria amb tanta lluïssor.
En celebrar tan gran jubileu no podem de recordar tants moments difícils com ha viscut la nostra entitat. És més, en repassar la seva història, com farem amb un llibre que es publicarà, ens podrem adonar que ha sigut un veritable miracle del Senyor. Ni el pitjor del mals, com deia el beat Samsó, d’una guerra fratricida, va poder arrasar la  sembra de la llavor, ben el contrari, com després de llarg hivern, va renéixer amb nou impuls pel bé dels infants i joves de la nostra població.
Però d’on li ve al nostre Centre parroquial aquesta força, aquesta vitalitat? Només pot venir de la providència divina que ha tingut en el patrocini de la Mare de Déu de Montserrat el seu baluard i refugi. És veritat que les darreres generacions havíem perdut aquest record però l’hem recobrada amb nova il·lusió. La Verge Maria tan venerada pel nostre fundador, la Moreneta a on tantes vegades hem vingut en oració a ella i a la seva intercessió se li deu en gran part que avui en puguem ser-hi aquí en germanor.
Ella com a bona Mare ha proveït de bons sacerdots que abnegadament han deixat llurs vides al servei del Centre parroquial. Ella ha suscitat tantes i tantes persones que han deixat llurs esforços, nits de son, diners i molta, molta il·lusió.
Si tenim una Patrona, i si tenim una Mare al cel, ho sabem perquè aquí a la terra hem tingut una altre
que ha estat per molts de vosaltres el nostre centre parroquial: us ha vist créixer, us ha fet enfadat,
us ha corregit i us ha fet pensar, però sobretot us ho ha fet passar d’allò més bé.  
Benvolguts no és un fet insignificant que aquest dissabte pugem a Montserrat i siguem rebut per la comunitat abacial. Avui volem recordar i agrair a la Verge de Montserrat tot allò viscut però encara més volem que ella continuï els nostres passos orientant cap a bon port.
Per això permeteu que acabi amb una pregària:  Oh Mare Sant, Si  bé havíem perdut el record del vostre patronatge Vós mai heu deixat de vetllar, per això en retrobar aquest dolç esguard permeteu-nos no perdre’l mai més que res no podem en la vida del Centre i en la nostra també sense el vostre ajut i protecció.

Mn. Alex Marzo, rector

Vida Parroquial
Via Crucis
Aquest diumenge a les 7 de la tarda pregària del Via Crucis. Abans farem el Rosari.

Corona del Dolors de la Mare de Déu
El proper divendres, Festa de Maria els peus de la Creu, a les 7 de la tarda farem la corona del Dolors de la Mare de Déu. Ho farem voltant per l’Església.

Trobada per explicar el viatge a Roma del 7 al 14 de setembre 2014
Amb motiu del Centenari del Centre parroquial volem organitzar una viatge a Roma. Dissabte vinent després de la missa de les 8 del vespre. El Bar d’en Jaumet farem l’explicació del viatge.  Visitarem Roma i Assis. Anada i tornada en Vaixell. Tot inclòs 840€ viatges, dinar i visites.

DIUMENGE DE RAMS o Passió de la Senyor Benedicció  de Rams 11,45h.  plaça de l’Església
MISSES: 9, 12 i 20h.     
BARRIO del Cros Bendición de RAMOS a las 11 de la mañana en las antiguas escuelas.

Via Crucis al Viver 2/4 de 6 de la tarda
(Amb els portants del Sant Crist anirem pels jardins del Viver  fins a l’ermita fent el Via Crucis)

Intencions misses
Diumenge 6,  V Diumenge de Quaresma
9h.     
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Esteve Valls Cases; Josep Maria Molleví Ribera; Fam.
            Albert Salom
20h.     

Dilluns 7:
8h. (Llar Santa Anna)
19,30h
Dimarts 8
8h. (Llar Santa Anna)
19,30h. 
Dimecres 9

8 del matí
19,30h.  Dfts. Antònia Bellatriu
Dijous 10
8h. (Llar Santa Anna)
19,30h Dft. José Moreno Masegosa
Divendres 11:
8h. (Llar Santa Anna)
Dissabte 12
20h.  Dft. Ramos Rived Samatan (20è aniv.)

Diumenge 13,  Diumenge de Rams
9h.     
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Valls Cases;
20h.