11/08/2014

Informacions setmana 9 novembre


 






Aquest diumenge s’escau la festa de la Dedicació de la catedral de Roma, sant Joan de Laterà. Aquesta Basílica, que alguns vam poder visitar fa pocs mesos i vam poder gaudir de la seva bellesa, va ser construïda en el lloc d’un palau romà anomenat Lateranense a l’època constantiniana com a seu del successor de Pere, el bisbe de Roma. Amb la caiguda dels Estats pontificis és quan el Papa  passa a viure i celebrar en la Basílica de Sant Pere del Vaticà construïda sobre el sepulcre de Sant Pere. Però la primera i cap de les esglésies de tot el món sempre ha estat la Basílica de Sant Joan de Laterà. Per aquest motiu en celebrem la seva festa perquè de Roma es va estendre la fe cristiana per tot Europa i el món sencer.
La romanitat sempre ha estat un accent característic de la fe viscuda en aquestes terres catalanes. A més d’altres accents com la catalanitat, la romanitat, o sigui, la vinculació i l’estimació de la Seu de Pere, ha esdevingut un fet integrador de la fe cristiana dels pobles catalans. Davant del perill que els poders civils volguessin intervenir en el fer de l’Església, la vinculació afectiva i efectiva amb la Església romana ha esdevingut al llarg de la història un alè de llibertat religiosa.
Cal ara, més que mai, tornar a descobrir la romanitat de la nostra església catalana com un element alliberador i criteri de veritat de la fe autèntica. Els poder civils sempre tenen la temptació de  voler controlar  el que hem de creure i com hem de creure. La romanitat doncs és un element alliberador davant dels neo-gal·licanismes que poden sorgir o d’aquest esglésies d’estat que ja hem conegut. La romanitat de l’Església a Catalunya ens ha d’ajudar a viure amb més autenticitat la nostre fe en Jesucrist i portar la Paraula de l’Evangeli el nostre poble.

Mn. Alex Marzo, rector.

Vida Parroquial

Reunió de catequistes
Aquest dimarts 11 de novembre farem una reunió de catequistes per preparar la celebració del Nadal.

 Activitats al Centre parroquial
Com cada any ja han començat a preparar la representació dels Pastorets pel proper Nadal.


 
Intencions misses
Diumenge 2, Fidels Difunts
Diumenge 9, Dedicació de la Basílica del Laterà
9h.                                                                                                       Dfts. Manuel Roig; Maria Caldú; Pedro Caldú; Vicens Bonfill
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner, Fam. Albert Salom; Fam. Valls Moré
20h.   

Dilluns 10:               8h. (Llar Santa Anna)                     19,30h.  
Dimarts 11:                         8h. (Llar Santa Anna)                     19,30h.
Dimecres 12:           8h. (Llar Santa Anna)                     19,30h.
Dijous 13:                8h. (Llar Santa Anna)                     19,30h. Dfta. M ªRosa Fabregat Ballester
Divendres 14:          8h. (Llar Santa Anna)                                            
Dissabte 15:                                                                       20h.   

Diumenge 16, XXXIII Diumenge de durant l’any
9h.                                                                                                      
12h.  Fam. Vintró Giner, Fam. Albert Salom; Jordi Villarroya Matas
20h.