1/23/2016

Informacions setmana 24 de gener

Aquest diumenge la missa de 12 del migdia
la celebrarem a l’ermita de Sant Sebastià

Jesucrist ens parla en la Missa

   Les lectures d’aquest diumenge ens recorden les arrels de la nostra celebració eucarística: la litúrgia sinagogal. Ens cal tenir-ho present perquè conèixer les arrels de la nostra celebració ens ajudarà a entendre-la millor. La primera lectura del llibre de Nehemies ens narra el prototip del que haurian de ser les nostres celebracions de la Paraula: processó del  llibre amb el poble reunit, proclamació, escoltar amb atenció, adoració i invitació a menjar. És el ritme de la nostra celebració de la Paraula quasi fil per randa. A vegades els cristians tenim el defecte de posar només la nostra atenció en les paraules del celebrant: a veure què diu avui el mossèn? Sens menys tenir les paraules del sacerdot, allò més important, és escoltar amb atenció la Paraula proclamada, adorar i preparar-nos per a menjar.
L’evangeli també ens situa a Jesús en el context de la litúrgia sinagogal. La reunió de l’assemblea i la proclamació de la Paraula dels Profetes són accions que ens narra l’evangeli. Però alhora ens introdueix un element de discontinuïtat amb la litúrgia sinagogal que és la persona del mateix Jesús, la Paraula viva de Déu, en Ell es compleix tot el que Déu havia dit des d’antic.
   En la nostra litúrgia de la paraula, a més de recordar el que Déu ha fet per nosaltres, com es fa en la litúrgia sinagogal, celebrem que avui Déu ens parla per Jesucrist. És Ell el qui ens parla, és Ell el qui es fa present, és Ell el protagonista. Alguns dies sortim de la Missa parlant de les paraules del celebrant, si ha estat més o menys encertat , o si ens han agradat més o menys el sermó. Però quants dies hem sortit de la Missa comentant que ens ha dit Jesus a la nostra vida? Tantes vegades ens quedem mirant el dit que apunta la Lluna i perdem de vista la bellesa i resplendor de la mateixa.
Les lectures d’avui diumenge ens convidem a escoltar i adorar Jesucrist que ens parla cada diumenge en l’Eucaristia per preparar-nos a menjar amb Ell de la taula que ens té preparada.

Mn. Alex Marzo, rector.

Vida Parroquial
Reunió del consell parroquial
El proper dilluns, 1 de febrer, a 1/4 de 9 del vespre tindrem la primera reunió del nou Consell parroquial per valorar les festes de Nadal i Sant Julià i programar el temps de Quaresma i Pasqua.

Octavari de pregària per la UNITAT dels cristians
Demà dilluns es celebra la festa de la Conversió de Sant Pau i aquest dimarts, 26 de gener, tindrem la pregària ecumènica arxiprestal.

Rosari i Novena a Sant Sebastià: tots els dies a 2/4 de 5 de la tarda
Ermita de Sant Sebastià. Dijous serà el darrer dia de la novena.

Reunió de pares de la catequesi de segon curs
El proper dissabte,  a les 6,15 de la tarda tindrem una reunió amb els pares que aquest any els seus fills faran la primera comunió. Fitxarem els dies de les celebracions.

Intencions misses

Diumenge 24,  III Diumenge de durant l’any
9h.      Dfts. Fam. Vintró Giner
12h.    (Ermita de Sant Sebastià) Dfts. Fam. Forns Duran; Leandre Clavell; Josefa Casabella; Joaquim Maynou i Bellatriu
20h.   


Dilluns 25: Conversió de Sant Pau
8h. (Llar Santa Anna)19,30 h
Dimarts 26:
8h. (Llar Santa Anna)19,30 h
Dimecres 27:
8h. (Llar Santa Anna)19,30 h
Dijous 28:
8h. (Llar Santa Anna)19,30 h
Divendres 29:
8h. (Llar Santa Anna)  
Dissabte 30:
20h.   Fam. Compte Coll; Carmelita Garachana (Apostolat de l’Oració)

Diumenge 31,  IV Diumenge de durant l’any
9h.     
12h.    Dfts. Dfts. Fam. Vintró Giner

20h.