3/13/2020

Comunicat COVID-19

COMUNICAT

Parròquia de Sant Julià d’Argentona amb relació a la pandèmia del COVID-19

Seguint les indicacions de l’Arquebisbat de Barcelona disposem:

1/ L’Església romandrà oberta per a la pregària en l’horari habitual.

2/ Aconsellem acomodar-se en els oficis ocupant el màxim espai del temple.

3/ A causa de la seva vulnerabilitat, és aconsellable que les persones malaltes, grans, afeblides o amb risc potencial, i els qui conviuen amb elles o en tenen cura, s'abstinguin en el possible d’acudir a la celebració de les eucaristies, tant dominicals com diàries. Durant aquest període inusual i extraordinari, sembla indicada per a aquestes persones seguir la retransmissió de la Missa a través de la televisió i/o de la ràdio.

4/ Es suspenen els actes de pastoral: catequesi d’infants i joves.

5/  Per garantir les condicions higièniques requerides en aquesta situació, tindrem cura especial de la neteja dels espais i objectes dedicats al culte.

6/  Retirem l’aigua beneïda de les piles que hi ha a les entrades de l’església.

7/  Suprimim el gest de pau a les Misses, evitant el contacte físic.

8/ És molt recomanable donar la comunió a la mà.

9/ Convé que les mostres de devoció i afecte cap a les imatges de culte, puguin ser substituïdes per altres com la inclinació o la reverència, evitant el contacte físic amb elles, i facilitant una major rapidesa que eviti aglomeracions.

10/ Els actes de devoció: Sant Rosari, Via Crucis i Corona del Dolors els farem de manera privada i ajornem les conferències i trobades parroquials.

11/ L’horari de misses del diumenge serà l’habitual així com la missa entre setmana a la Parròquia. La missa a la Llar Santa Anna queda suprimida.

12/ Les activitats del Centre parroquial queden suprimides o ajornades.

13/ Mantindrem el servei de Càritas obert adequant-lo a les circumstàncies.
  
Amb la nostra pregària ens unim als malalts i les famílies que estan patint directament les conseqüències del Coronavirus, com també ens unim al servei de tants professionals de l’àmbit sanitari i assistencial, als qui agraïm el seu treball sacrificat i l’esforç que estan duent a terme.


  
Argentona, 13 de març de 2020