1/30/2021

INFORMACIONS 31 DE GENER 2021

 

Festa de la Presentació del Senyor

Dimarts 2 de febrer

Missa 2/4 de 8 del vespre

(Benedicció de les candeles)

 

Diumenge 14 de gener Col·lecta extraordinària

Projecte a  UGANDA   de Càritas Mbarara

MILLORA DE LA SEGURETAT ALIMENTÀRIA I DELS INGRESSOS DE FAMÍLIES CAMPEROLES

 

El projecte es situa al districte de Rubirizi a la regió de Mbarara, Uganda, al sud-oest del país. És una zona agrícola deprimida en la qual diversos factors han provocat l’empobriment del sòl: desforestació, sequera i  manca de coneixements agrícoles per part dels camperols. El 99% dels habitants viuen a una àrea rural i la majoria d’ells viuen per sota del llindar de la pobresa, amb uns ingressos d’uns 1,5 euros/dia. Els hi manquen els béns bàsics: aigua potable, electricitat i un habitatge en condicions acceptables. La dona no té gairebé cap dret i és víctima molt sovint de maltractament. L’estat general de salut d’aquestes famílies és molt pobre, especialment entre les dones i els nens. Els centres de primers auxilis estan localitzats en algunes parròquies, però generalment, no tenen medicaments i altres equipaments bàsics.

   El Nostre Soci Local, Càritas Mbarara, fa temps que es preocupa per la situació d’aquestes famílies i Mans Unides ja va recolzar, en el seu moment, un projecte d’educació per a adults.

Ara, sol·liciten de nou, la col·laboració de Mans Unides per a dur a terme un projecte de millora de les condicions de vida de 600 famílies en vint petites localitats, els beneficiaris directes seran 4.800 persones (sobretot dones i nens) i els indirectes unes 2000 persones.  El projecte durarà tres anys. La contribució local representa un 8% sobre el cost total del projecte. Mans Unides contribuiria amb un 92%.

Pressupost ..............................................................................30.000 €

El parc infantil del Centre parroquial

   Fa més de 15 anys que en el marc del conveni entre el Centre parroquial i l’Ajuntament es va instal·lar un parc infantil. Llavors el Centre va cobrir les despeses del nou equipament amb el compromís que l’Ajuntament es fes càrrec dels seu manteniment i conservació, així com va cedir l’espai com a plaça pública a l’Ajuntament. Durant tots aquests anys aquesta conservació l’ha portat a terme l’empresa designada. Com totes les coses, i més les que es troben a l’exterior, cal renovar-les pel seu deteriorament. Per aquest motiu, en el darrer conveni entre l’Ajuntament i el Centre parroquial signat l’any 2019 per quatre anys, l’Ajuntament es va comprometre per escrit a fer el manteniment del parc infantil amb un cost de 196,31€ mensuals, així com va incloure una partida de 15.814,10€ per «canviar un element de joc que presenta incompliment de seguretat, aquest canvi de joc està valorat en 6.391,22€».

  Durant els darrer mesos hem rebut diferents queixes per la situació tan degradat del parc infantil. Queixes totalment justificades però que el Centre parroquial no en té cap responsabilitat, per això, les hem transmès reiteradament a l’Ajuntament que finalment ha retirat aquest element i esperem que en els propers dies s’instal·li el nou.

 

Donatius per Càritas parroquial - Bizum codi: 01636

Ara podeu fer els vostres donatiu a Càritas parroquial per la quantitat que vulgueu amb el telèfon per Bizum. Més fàcil i pràctic i els vostres donatius us desgravaran a Hisenda.

 

Intencions de misses

Dissabte 30:             20 h. Dfta. Isabel Giralt Puig (1er. Aniv.)

Diumenge 31 de gener, IV Diumenge de durant l’any

9h.

12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom

20h.

Dilluns 1:                  19,30h.                     

Dimarts 2:    La Presentació del Senyor          

19,30h. Dfts. Cándida Hernández Abril (1er. Aniv.); Júlia Muñoz Cañizares

 

Dimecres 3:                         19,30h.                      Dijous 4:                   19,30 h.                    

Divendres 5:            19,30 h.                     Dissabte 6:               20 h.

 

Diumenge 7 de febrer, V Diumenge de durant l’any

9h.

12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom

20h.

Dilluns 8:                  19,30h.                      Dimarts 9:               19,30h.

Dimecres 10:           19,30h.                      Dijous 11:                19,30 h.

Divendres 12:          19,30h.         

Dissabte 13:             20 h.

 

Diumenge 14 de febrer, VI Diumenge de durant l’any

9h.

12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom

20h.