4/24/2021

INFORMACIONS 25 D'ABRIL

 

Vida Parroquial

Catequesi familiar

Els dilluns i dimarts hem començat la catequesi presencial en petits grups.

 

Pregària pasqual Dijous de 8 a 9 del vespre.

Els dijous a les 8 del vespre pregària d’adoració i lloança amb petites reflexions de l’Evangeli.

 

Missa a la Llar Santa Anna

El proper dissabte 1 de maig celebrarem la Missa a la Llar i administrarem el sagrament de la Unció.

Festa de la Mare de Déu de Montserrat

Patrona de Catalunya i del nostre Centre parroquial

Aquest dimarts, 27 d’abril

2/4 de 8 de la tarda Missa, Visita espiritual i cant del Virolai

 

Escrit de presentació de la parròquia al bisbe Vadell:

   El grup de les catequistes format per 7 catequistes que juntament amb el mossèn organitzen la catequesi d’infants. No hem deixat de fer catequesi i des de fa un any estem fent-la online i aquest tercer trimestre començarem a fer-la presencial.

   Tenim un grup de primer curs amb 9 nens i un grup de segon amb 15 nens que aquest any faran la comunió. A més tenim un grup de tercer amb 12 nens que ja han fet la comunió i d’altres que la faran aquest any. Aquest grup també continuarà preparant-se per la Confirmació. Precisament ara fa un any el Sr. Cardenal va venir a confirmar un grup de 8 nois i noies de la Parròquia.

Tenim un grup de joves que des de fa molts anys es troben setmanalment amb el mossèn per tractar temes de fe, a més de fer convivències i trobades. Aquest grup també l’estem fent online perquè alguns ja estan casats i d’altres, els estudis i feines, els fa difícils desplaçar-se. Ara aquest grup el formen 8 joves.

   Des de fa més de dos anys també vam començar un camí de formació i conversió parroquial des del Consell parroquial però que vam obrir a tothom per tal de treballar el tema de com passar d’una pastoral de conservació a una pastoral evangelitzadora. Aquest temps de pandèmia ha aturat el nostre treball però esperem poder reprendre amb accions concretes que ens permetin obrir la nostra Parròquia. En aquestes trobades participaven entre 15 i 20 persones.

   Tenim el Centre parroquial, que desplega una activitat cultural i al servei de la pastoral parroquial. El nostre Centre té més de 100 anys d’història i va ser fundat pel Beat Josep Samsó quan era vicari d’aquest poble. El nostre Centre amb el president, la junta i els socis, quasi bé 500, desplega una activitat principalment orientada a la formació cristiana dels infants i joves però amb moltes activitats. Ara estem reprenent-les el casal d’infants i joves per l’estiu, el cinema setmanal amb projeccions pels nens i amb una programació comercial amb les darreres estrenes. L’any passat van rebre de l’Acadèmia del Cinema Català un reconeixement per portar 100 anys fent cine. També 100 anys fent Pastorets i teatre. I dedicats a l’esport ara amb una secció d’escacs amb un bon grup de joves. El Centre sempre ha sigut una projecció de la parròquia per tal que molts poguessin apropar-se a ella.

   El Cos de portant i portadores del Sant Crist i la Mare de Déu que fan la pregària del Via Crucis i la Corona del Dolors a Quaresma i Setmana Santa. Tenim un grupet de campaners.

   Aquest any hem començat també un temps d’adoració i lloança els dijous a les 8 del vespre, amb una assistència de 15-20 persones.

   També tenim pastoral de la salut per visitar les residències i els malalts i portar la comunió, encara que ara es troba aturat.

   A més tenim el grup de Càritas. Un grup que funciona a la nostra parròquia des de fa 60 anys i que al llarg del temps s’ha adaptat a les diferents circumstàncies per ajudar a les persones necessitades del nostre poble. Ara també estem reconvertint la nostra ajuda perquè sigui més eficaç i ajudi a dignificar les persones. Tenim un projecte de reforç educatiu per a infants que fem dos dies per setmana aquí al Centre. A més ajudem a 15 famílies amb targetes moneder. Els voluntaris, un grup de 15 persones fins la pandèmia, s’ha vist reduït però amb ganes de fer nous projectes. Aquesta feina la fem coordinats amb Càritas diocesana i amb el Serveis Socials de l’Ajuntament.

De Càritas va néixer una iniciativa que ara té nom propi com és la Llar Santa Anna per a la gent gran del poble. Allà hi treballen també una comunitat de religioses Franciscanes missioneres que estan al servei dels ancians i ajuden a la parròquia. Sabeu com ha estat de difícil aquest darrer any, especialment per als nostres avis. Ens hem sentit molt a prop d’ells i del seu president i Junta que tant han treballat per sortir-se’n juntament amb tot els personal. També cal agrair el recolzament rebut tant de l’Ajuntament com del CAP d’Argentona.

   També tenim un centre de culte al barri del Cros on Mn. German celebra la Missa cada dissabte i també fem catequesi.

   Bé som una parròquia de poble, petita, que sentim com cada vegada som menys, però que no volem fer el que sempre hem fet, sinó que tenim ganes de fer altres coses per portar l’Evangeli. A Argentona, tot i que té més de 10.000 habitants, encara ens sentim poble i per aquest motiu hem de fer una pastoral arrelada a la nostra realitat molt diferent a la gran ciutat, amb els seus avantatges i desavantatges. 

Intencions de misses

Diumenge 25 d’abril, IV Diumenge de Pasqua

9h.     

12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Eusebi Peredejordi Pujol

20h. 

Dilluns 26:                19,30h.         

Dimarts 27:             19,30h. . Dfts. Fam E.V. i M. M.

Dimecres 28:           19,30h.                      

Dijous 29:                19,30 h.

Divendres 30:          19,30h.                      

Dissabte 1:               20h.

Diumenge 2 de maig, V Diumenge de Pasqua

9h.      Dfta. Montserrat Dangla Carbonell (1er. Aniv)

12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Júlia Muñoz Cañizares

20h.

Dilluns 3:                  19,30h.                      

Dimarts 4:               19,30h.

Dimecres 5:             19,30h.                      

Dijous 6:                   19,30 h.

Divendres 7:             19,30h.                      

Dissabte 8:               20h.

Diumenge 25 d’abril, IV Diumenge de Pasqua

9h.     

12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Neus Flamerich Plandolit

20h.