8/06/2022

INFORMACIONS 7 D'AGOST

 



Solemnitat de l’Assumpció de la Verge

 

Diumenge 14:

20h. Missa vespertina

Dilluns 15:

misses: 9 del matí i 12 del migdia


Intencions misses

Diumenge 7 d’agost, XIX Diumenge de durant l’any

9h.     Dfts. Angela Julià; Magdalena Julià

12h.   Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom

20h.

Dilluns 8:     19,30 h.                 Dimarts 9:   19,30 h.       Dimecres 10:           19,30 h.

Dijous 11:    19,30h.                  Divendres 12: 19,30 h.    Dissabte 13: 20h.

 

Diumenge 14 d’agost, XX Diumenge de durant l’any

9h.                         12h.   Dfts. Fam. Vintró Giner;             20h.

 

Dilluns 15:   Assumpció de la verge Maria al cel

9h. Dfts. Assumpció Teixidó; Francesc Teixidó; Maria Castellà

12h. Dfts. Fam. Albert Salom; Maria Montmany; Lluís Serra Serra; Joan Pellicer Gordi; Ramon Montplet Puigdollers

 

Dimarts 16: 19,30 h.  Dft. Joaquín del Barrio           Dimecres 17: 19,30 Dft. Gonçal Calvo Dijous 18:  19,30h.                  Divendres 19: 19,30 h.              Dissabte 20: 20h.

 

Diumenge 21 d’agost, XXI Diumenge de durant l’any

9h.                         12h.   Dfts. Fam. Vintró Giner;             20h.

 

Sermó festa Sant Domingo 2022

Ens trobem en el cor de l’acte que ens fa gaudir de la germanor en aquesta renovació del vot de poble que fem aquí en aquest ofici solemne i que allarguem fins a la font. Aquest moment, el vivim amb intensitat els qui creiem en Jesucrist però el compartim amb la mateixa intensitat amb tots els qui ens acompanyeu des del respecte al passat i la tradició del present.

Aquestes mateixes paraules se que les escolteu amb respecte i, moltes vegades, des de la discrepància, però aquí no fem lliçons d’adoctrinament, si no paraules per la reflexió enfront del que ara es diu “políticament correcte”, però la diversitat i la pluralitat suposa compartir espais, idees i moments de la vida.

Venim d’uns anys una mica estranys en la nostra festa. Com no podia ser d’una altra manera, aquest acte, tot i la suspensió d’altres actes de festa major, s’ha mantingut en la pandèmia. No podíem de deixar de demanar que fóssim alliberats d’aquella situació. Gràcies a Déu i a l’esforç de tants professionals, la situació ha canviat, avui recuperem la missa de Perosi, i ens podem veure les cares, encara que sabem que hem de ser prudents, per respecte els altres i molt especialment els nostres grans.

Voldria tenir un record i una pregària per tots els qui ens han deixat en aquests anys i potser no hem acomiadat com caldria. Avui també vull recordar al Sr. Josep Suari que recentment ens ha deixat. Ell sempre des de la discreció i el bon cert, va participar d’aquest ofici tot dirigint la Coral Càntir d’Or. Estic segur que aquest any per la coral i molt especialment per els seus fills i nets, els cants d’avui ressonaran plens de l’agraïment i del record que es fa pregària, a la qual ens hi ajuntem tots plegats. Gràcies Sr. Suari i que el Senyor li doni estada en el lloc de la llum i de la pau.

Tot i estar contents perquè sembla que ens hem sortit del pitjor de la pandèmia, aquest any una nova pesta ens envolta, una també prou coneguda i que ha assolat la nostra terra, la guerra entre germans. Novament sentim el clam dels innocents que han hagut de deixar casa seva, que han perdut familiars i amics per la inconsciència de les armes. No deixem de tenir presents tots els qui avui son en el nostre poble refugiats de la guerra. Els qui els heu acollit que Déu us ho pagui, i la nostra pregària perquè aviat puguin retornar a casa seva amb els seus i reprendre les seves vides truncades.

A vegades les generacions presents tenim la temptació de pensar que allò que han viscut les passades era fruit del seu capteniment, però que la nostra saviesa ens faria no caure en els mateixes errades. Tant la pandèmia com ara la guerra en Europa, ens fa adonar‒nos que nosaltres no som ni més guapos, ni més llestos, que estem sotmesos als mateixos perills que neixen de creure’ns superiors els altres. Com ens diu el Papa Francesc hem de recordar que som germans perquè compartim un mateix món que hem de cuidar.

Distanciar‒nos dels altres i veure en l’altre un enemic per ideologies, enveges, afanys materials o nacionals, és el que ens porta a reviure la pitjor de les pestes que assoleix la humanitat l’odi, que condueix als conflictes entre els pobles.

La festa d’avui de sant Domènec ens ha de fer allunyar‒nos d’aquests sentiments que a vegades neixen en el nostre cor. Hem de saber construir una societat que ens faci veure en l’altra que pensa diferents, que viu diferent, que ens qüestiona, el nostre germà. Des de la defensa del que som i del que tenim, no podem enfrontar‒nos a tots i a tothom. No podem oblidar l’horror que van viure els nostres avis i pares, i que els va empènyer a deixar enrere odis i traïcions. Nosaltres hem rebut aquesta herència de reconciliació i de perdó que no podem malmetre.

La nostra fe i l’exemple de Sant Domingo, ens mou especialment els cristians a cercar la pau, a construir una societat on tothom sigui respectat i valorat, des dels infants en la seva concepció fins els malalts en els darrers moments de la vida. Ningú ens ha de fer nosa. Sabem que potser la fe cristiana ara no esta de moda i molts prefereixen endinsar en les espiritualitats orientals per apaivagar la set de transcendent, però nosaltres hem de continuar oferim allò que hem rebut aquesta llum de l’evangeli que ens ajuda en la fosca que tantes vegades ens envolta. Avui voldríem compartir aquesta llum amb tots els qui patiu la malaltia, la pèrdua d’un ésser estimat, avui voldríem demanar‒li al Sant que tots poguéssim gaudir d’aquesta llum en el nostre cor. És la llum de la vida que Jesucrist ressuscitat ara comparteix amb nosaltres en la eucaristia. Que aquest moment del vot de poble sigui per tots un moment de germanor i de pau, de deixar enrere els que ens pugui separar i valorar tot el que ens uneix.

Mn. Alex Marzo, rector