6/28/2014

Informacions 29 de juny

El primat de Pere
Una venerable tradició uneix la celebració d’aquests dos apòstols Pere i Pau. Sobre d’ells l’Església sempre ha reconegut una primacia sobre els altres. La primacia de l’Esperit del Senyor que condueix la seva Església. Una primacia d’autoritat en Sant Pere i una primacia carismàtica en Sant Pau. Tots dos units per una mateixa fe martirial confessada en un lloc concret, Roma.
El pas dels anys, dels segles i ja podem dir dels mil·lennis, ha anat conformant la manera d’entendre aquest primat de Pere i del seu successor el Papa. Nosaltres creiem que l’Esperit del Senyor actua per mitjà d’aquesta autoritat del Sant Pare que vetlla i governa l’Església. És el que diem el poder de les claus.
La nostra societat occidental influïda pels corrents polítics del segle XX i per una tradició protestant no li agrada veure ni reconèixer cap autoritat en l’Església que no sigui el propi carisma. Però en la unió d’aquests dos apòstols veiem la necessitat de estar atents al carisma, Sant Pau, i alhora ser obedients a l’autoritat de Sant Pere. Veiem com ja ens els fets dels apòstols es van donar fortes tensions entre el mateixos apòstols a l’hora d’entendre les paraules de Jesús i conduir l’Església. És també en els llibres del Nou Testament que veiem la figura de Sant Pere que discerneix i governa l’Església. La seva paraula ajudà a veure el camí del Senyor. Aquesta capacitat nosaltres la reconeixem ara present en la persona del successor de Pere, que és el bisbe de Roma. El bisbe de Roma no és un bisbe més, té aquesta autoritat suprema en l’Església sobre els altres bisbes i la seva col·legialitat. Això vol dir, que ni un Sínode de bisbes, ni un Concili, està per damunt de l’autoritat del Papa, com va definir el Concili Vaticà I. És el Sant Pare com a successor de Pere que té aquesta funció suprema que ha d’exercir d’una manera col·legial, és a dir, assessorat i ajudat pels altres bisbes.
Aquesta autoritat no s’exerceix com l’entén el món. L’autoritat en l’Església és un servei, per això el Papa, té el títol de Servent dels servents de Déu. Hem de donar gràcies a Déu per l’apòstol Pere i pels seus successors que han governat i governen l’Església. Com tot el que és humà està subjecte a la debilitat i és possible millorar, per això també ens cal  pregar pel Sant Pare i tot escoltant reverentment les seves paraules i indicacions que ens ajudaran en el camí de l’Evangeli.
Mn. Alex Marzo, rector
Vida Parroquial

Activitats al Centre parroquial
El proper cap de setmana tindrem torneig de ping-pong, torneig d’escacs, futbol sala, i la Gala “OC” on els joves canten i ballen.

Trobada amb el sr. cardenal arquebisbe de barcelona
Aquest dimecres, 2 de juliol,  una comissió del Centre parroquial encapçalada pel president, Jordi Espelt, anirà a entrevistar-se amb el Sr. Cardenal de Barcelona per convidar-lo a la celebració del Centenari del nostre Centre parroquial.


Trobada de preparació 

pel Viatge del Centenari Roma


Aquest dimarts, i de juliol, a 2/4 de 7 de la tarda tindrem una reunió als locals parroquials, entrant per la terrassa, per parlar del viatge a Roma. Tots els qui esteu interessats i inscrits sou convidats a venir.  Ja tenim reservada les entrades per assistir a l’audiència del Papa Francesc el dimecres 9 de setembre.


Intencions misses
Diumenge 29,  Solemnitat de Sant Pere i Sant Pau


9h.      Dfts. Pedro Caldú i Benilde Guardia
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Pere Batlle, preb., rector de la nostra Parròquia; Pere García Cera
20h.

Dilluns 30:               8h. (Llar Santa Anna)                            19,30h.
Dimarts 1:               8h. (Llar Santa Anna)                           19,30h
Dimecres 2:              8h. (Llar Santa Anna)                           19,30h 
Dijous 3:                   8h. (Llar Santa Anna)                           19,30 h.
Divendres 4:            8h. (Llar Santa Anna)
Dissabte 5
20h. Dfts. Manel Rodríguez Vilella (10è. Aniv.)


Diumenge 6,  XIV Diumenge de durant l’any


9h.     
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Esteve Valls Casas; Josep Maria Molleví Ribera
20h.