8/09/2014

Informacions setmana 10 agost

Solemnitat de l’Assumpció de la Mare de Dé

Dijous 14:19,15h. Rosari solemne i seguidament a les 20h. Missa vespertina

Divendres 15: misses: 9, 12 i 20h.
 Intencions misses

Diumenge 10,  XIX Diumenge de durant l’any

9h.     
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Valls Moré; Marta Aixelà
20h.    Dfts. Alfons Luis Moreno; Agustina Fábregas Viura
Dilluns 11:               8h. (Llar Santa Anna)               19,30h. Dfta. Mercè Casabella Cot (1 mes)
Dimarts 12:             8h. (Llar Santa Anna)               19,30h
Dimecres 13:           8h. (Llar Santa Anna)               19,30h.  Dft. Cisco Serra i Carmany (1er. Aniv.)
Dijous 14:                8h. (Llar Santa Anna)               20h.  Dfta. Francina Limbourg
Divendres 15: Assumpció de la Mare de Déu al cel

9h.     
12h.    Dfts. Maria Batlle Fabregas; Maria Rosa Fabregat Ballester; Fam. Albert Salom; Maria Delgado Delgado; Maria Sabé Agustí; Maria Assumpció Marimon
20h.   
Dissabte 16:             20h.

Diumenge 17,  XX Diumenge de durant l’any

9h.     
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Gonçal Calvo Queraltó; Jordi Villarroyas Matas; Marta Aixelà
20h
Sermó de festa major: sant Domingo 2014

Ens hem reunit un any més entorn del nostre Sant patró, Sant Domènec. El nostre Sant va destacar pel seu anhel de mostrar la fe en Jesucrist en la seva lluminositat. En aquella època, havia quedat entelada la fe en Jesucrist per altres creences no cristianes. El Sant va sentir l’impuls de l’evangeli a oferir-lo en la seva integritat i bellesa.
Aquest perill de mostrar una fe adulterat sempre l’hem tingut. També en els nostres dies adulterem la fe en Jesucrist. Tantes vegades la fe cristiana es converteix amb un producte més de supermercat. La nostra societat podríem anomenar-la: del supermarket. Del mateix producte, com per exemple la llet, en trobem tantes variants que al final no sabem si comprem llet o un altre cosa: llet desnatada, semidesnatada, amb vitamina C, llet de soja, de ametlla, sense lactosa... Que difícil es fa trobar llet. Això es pot passar també amb la fe, pensar que cadascú pot agafar allò que més el convingui, que tot és el mateix, és a dir, fer-nos la fe a la nostra mida.
La fe en Jesús no l’ha podem escollir sinó acceptar, acollir i demanar. El nostre Sant ens va ensenyar a cercar aquest tresor de la fe que ens parla l’evangeli i a ordenar la nostra vida per aconseguir aquest tresor.
I aquest recerca de la fe també el nostre Sant ens va ensenyar a fer-la des de la raó. Alguns filòsof moderns els agrada definir la fe com un acte irracional, i separar fe i raó. El Papa Benet XVI ens ha ensenyat que no podem creure sense aplicar la raó. Perquè la fe i la raó es complementen i ajuden. És més la raó com va declarar en seu discurs en la universitat de Ratisbona, és el punt d’encontre i de diàleg amb els creients d’altres confessions i amb els no creients.
No podem renunciar a raonar les nostres idees. Desgraciadament vivint en una societat on cada vegada més es raona menys. Els nostres infants els ensenyem a fer anar les màquines però poc a raonar. Tantes vegades vivim d’eslògans, de titulars, i ideologies que volem imposar. En aquest context, el que pensa diferent és arraconat i menyspreat. Pot semblar que des de la fe no puguem enraonar i donar una visió raonada dels problemes del món i de la societat.
Em sembla que estem perdem alguna cosa quan menyspreem a l’altre o les seves idees perquè és creient. Potser no compartirem la fe però ¿podem escoltar les raons de l’altre? A vegades quan els cristians parlem de temes com l’avortament, l’eutanàsia, el matrimoni, la justícia social, ja se’ns mira amb suspicàcia només per ser cristians: ¿no caldria escoltar les raons de la fe?
La fe veritable en Jesucrist és un tresor que els cristians cerquem i mai posseïm del tot, però en aquesta recerca podem oferir a la societat i el món la nostra reflexió sobre el que afecta i preocupa a les persones. Aquesta fe raonada i compartida és aquesta torxa que el gosset de Sant Domingo porta en els seus peus.
Obrim la nostra vida a la fe, una fe raonada i compartida amb tots aquells que en tenen una altra fe o que no creuem. És així com vencerem el perill dels fanatismes, de les intoleràncies, dels autoritarismes.
Demanem a Déu per intercessió del nostre patró que siguem deslliurat de de tota dificultat.
Mn. Alex Marzo, rector