9/27/2014

Informacions setmana 28 de setembre

L’aniversari de la Consagració del temple parroquial (I)

«És el temple la casa de Déu que va ser donada pel nostres avantpassats, plens de fe i alegria, que amb fe i sacrifici van construir, pedra a pedra, la estança del mateix Déu. Amb aquesta mateixa fe i amor, fa 25 anys, els nostres argentonins van reconstruir el temple. I els actuals feligresos, no amb menys fervor i goig, han sabut ampliar el sagrat edifici per major comoditat dels fidels i per facilitar la participació en els actes del culte». Aquestes paraules les escrivia ara fa 50 anys Mn. Rafael Martí, rector de la nostra Parròquia.
Segons consta a l’entrada del temple, aquest fou consagrat, el 12 d’octubre de 1539. L’actual temple fou construït sobre un altre anterior, doncs la Parròquia de Sant Julià d’Argentona ja la tenim documentada l’any 1061. D’aquest any data el document citat per nostre il·lustre historiador local J. Clavell i Nogueras, que diu: «Diem baix jurament, en primer lloc, per Déu Pare omnipotent, i per Jesucrist Fill seu, i per l’Esperit Sant, qui es en Trinitat un i vertader Déu, i per aquest lloc de veneració de Sant Julià Màrtir de Crist, quin altar consagrat està en el comtat de Barcelona que anomenen Vila d’Argentona» (article publicat en el Butlletí del Quart Centenari de la Consagració del Temple).
Enguany el 2014 celebrem 475 anys d’aquest temple. Perquè diem doncs que celebrem 450 anys de la Consagració?
Són raons històriques de no feliç record que ens porten a endarrerir 25 anys la nostra celebració. Justament, quan el nostre temple parroquial es disposava  dea celebrar el quart centenari de la seva construcció es va veure sotmès el martiri del foc i la pólvora. L’odi dels homes va anorrear en pocs minuts una història de segles i un patrimoni artístic irrecuperable. Com deia Mn. Rafael Martí els argentonins van voler esborrar aquella petja amb la reconstrucció del temple, i ho van fer amb tant d’art i saviesa, que pocs dirien ara, que les seves voltes un dia van estar a terra. Per aquest motiu, en complir-se els 425 anys es va voler celebrar el IV Centenari de la Consagració perquè abans no va ser possible. Ara doncs fa 50 anys d’aquella magna celebració, i així nosaltres diem que enguany celebrem 450 anys, encara que en propietat celebrem el 475 aniversari de la primera consagració del Temple parroquial. D’aquí a 25 anys ja celebrarem el Cinquè aniversari de la seva Consagració.

Mn. Alex Marzo, rector
Vida Parroquial
Curset de formació catequistes
El dilluns 29 i el dimarts 30 de setembre, a les 20,30h., a l’escola dels Salesians de Mataró. Amb el tema de l’atenció i motivació dels infants a la catequesi. Sortirem a les 8 del vespre després de missa de la plaça de l’Església.
Reunió del Consell parroquial
Dilluns 6 d’octubre a 2/4 de 9 del vespre els locals parroquial per preparar el nou curs.
Comença el Grup de joves
El proper divendres, 3 d’octubre, tindrem la primera trobada del grup de joves a les 9 del vespre.
Càritas parroquial
Hem començat un nou curs de Càritas com sempre amb il·lusió per poder donar un cop de mà a aquells que ho necessitin. Des de fa uns anys intentem que el nostre ajut sigui cada vegada millor, sobretot més humà i proper. Aquest nou curs hem adquirit un nou frigorífic gràcies a una donació que ens permetrà donar aliments congelats i conservar els aliments que ens donen. També tenim nous projectes de reforç escolar i seguiment de persones amb dificultats. És una tasca que els voluntaris de Càritas fan en silenci i sense fer soroll però nosaltres no ens oblidem de ajudar-los perquè ho fan en el nostre nom.
Comença la Missa el Cros i les inscripcions a la catequesi
el proper dissabte 3 farem la missa a les 6 d ela tarda i abans farem les inscripcions er la catequesi en el barri del Cros.
 Intencions misses
Diumenge 28, XXVI Diumenge de durant l’any
9h.                                                                                                      
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Jaume Arenas Mauri (Apostolat de l’Oració)
20h.
Dilluns 29: Sants Arcàngels Miquel, Gabriel i Rafael
8h. (Llar Santa Anna)
19,30h. Dft. Rafael Martí Muntaner, prev. (que fou rector de la nostra Parròquia)
Dimarts 30:
8h. (Llar Santa Anna)        
19,30h.  Dfta. Teresa Cabot (9è. Aniv.)
Dimecres 1 d’octubre: Santa Teresita de l’Infant Jesús
8h. (Llar Santa Anna)  i      19,30h.
Dijous 2:
8h. (Llar Santa Anna)                                
19,30h. Dft. Ângel Maynou Oliveras
Divendres 3:           
8h. (Llar Santa Anna)        
Dissabte 4: Sant Francesc d’Assís
11 del matí  (Llar Santa Anna)
20h.  Dfts. Francisco Molist Bartres; Francisco Griera Gaja, prev. (que fou rector de la nostra Parròquia)
Diumenge 5, XXVII Diumenge de durant l’any
9h.                                                                                                      
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom; Esteve Valls cases; Josep Maria Molleví Ribera
20h.