3/07/2015

Informacions 8 de març

Signes de la mort pasqual de Crist

En els propers diumenge l’evangeli de Joan ens presentarà tres signes de la mort pasqual de Crist. El Temple, la serp i la llavor de blat.
Jesús en aquest diumenge es presenta en el Temple. En el evangeli sembla que hi hagi dos escenes superposades: una escena, la de la gent en el Temple preocupats dels seus negocis, de les paradetes que tenien muntades, de guanyar diners, de la quotidianitat en el marc sagrat encara que no tenen cap preocupació transcendental, no pensen en Déu, tot ser-hi a la seva casa. L’altre escena, és la de Jesús que es troba en mig d’aquest moviment però ell està per damunt, veu més enllà, ell coneix el cor dels homes, ell veu que Déu és present.
Però aquestes dues escenes s’ajunten en el moment que Jesús capgira les taules dels canvistes, és un gest simbòlic que ens fa passar de la quotidianitat a una mirada transcendental.  Jesús vol capgirar el cor i la mirada d’aquells que l’escolten, ell vol que deixin de mirar les coses d’aquest món i que mirin a les coses del cel, que es deixin de preocupar per les petites coses, i se n’adonin de les importants, és a dir, que Déu és present enmig d’ells. 
Avui també Jesús ve a capgirar la nostra vida. Nosaltres no som millors que aquells. Estem capficats en les petiteses del nostre dia a dia, del que m’han dit, del que m’han fet, del que he de fer. Jesús vol que aixequen la nostra mirada i veiem a Déu. Vol que descobrim que ell és el més important perquè ens encaminem a la seva presència.
Aquest temps de Quaresma és temps de capgirar la nostra vida i fitxar-nos en allò important. Aixecar el ulls i mirar l’estàndard que ens salvi de la mort de la serp, o sigui del pecat. És temps de convertir la nostra vida en un gra de blat que cau a terra per donar fruit.

Mn. Alex Marzo. Rector
Dilluns de formació Setmana vinent, dilluns 16 de març
A les 8,15 del vespre. Tema: La creu, signe de contradicció

Lloc: Sales de la catequesi
Vida parroquial

Assemblea Centre parroquial.
El passat diumenge els socis del Centre parroquial van elegir com a president de la entitat el Sr. Josep Castañé. Ja està treballant per formar la Junta del Centre i tirar endavant tots els projectes amb il·lusió.

Convivència del grup de joves
El proper cap de setmana farem una convivència amb el grup de joves a Planoles. Per compartir la fe i la vida.

Via Crucis
Tots els diumenge de Quaresma a les 7 de la tarda començarem la pregària del Via Crucis amb els Portants del Sant Crist. Abans farem el Rosari.

Corona del Dolors de la Mare de Déu
Tots els divendres de quaresma a les 7 de la tarda farem la corona del Dolors de la Mare de Déu.

Curset pre-matrimonial
El proper divendres, 13 de març, a les 9 del vespre, tindrem la segona sessió del curset dels nuvis que es preparen per celebrar el seu matrimoni.

Intencions misses

Diumenge 8 de març: III diumenge de Quaresma
9h.                                                                                                       Dfta. Rosa Mustaros Marc
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom;
20h.   

Dilluns 9:                  8h. (Llar Santa Anna)Dfta. Gna. Nélida Miccolini    
19,30h.
Dimarts 10:             8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Gna. Nélida Miccolini   
19,30h.
Dimecres 11:           8h. (Llar Santa Anna) Dfta. Gna. Nélida Miccolini   
19,30h.
Dijous 12:                8h. (Llar Santa Anna)                                                     
19,30h.
Divendres 13:          8h. (Llar Santa Anna)

Dissabte 14:
20h.   Dfts. Maria Rosa Fabregat Ballester; Madrona Barmona (Vda. Ros); Sor Montserrat Dangle Perejoan; Fam. Pallarolas Ramon.

Diumenge 15 de març: IV diumenge de Quaresma
9h.     
12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner;
20h.