11/24/2018

INFORMACIONS 25 DE NOVEMBRE


Avui Trobada familiar de la catequesi
 


Col·lecta extraordinària per les campanes de la Parròquia
Aquest diumenge, 25 de novembre, col·lecta per recaptar fons per pagar els nous jous de les campanes.




Dimarts de formació:
Aquest dimarts 27 de novembre
A les 8,15 del vespre Tema: Propostes per fer una pastoral de sortida.
Lloc: Sales de la catequesi

Reprenem les reflexions del curs passat per aprofundir en trobar noves fórmules que ens permetin fer una pastoral d’acollida i de sortida envers els que no coneixen Jesucrist. L’objectiu d’aquest curs serà trobar propostes concretes per dur-les a la pràctica. Cal renovar la nostra manera de proposar l’Evangeli sense canviar-lo però sortint de les nostres comoditats. Cal fer-ne una veritable conversió de cor i de formes. Hem de pregar l’Esperit del Senyor que ens il·lumini i ens doni forces.

Reflexió sobre la solemnitat de Crist Rei
Amb aquesta festa conclou l’any litúrgic, què millor manera que contemplant Jesucrist, Rei de tot la creació? Però ja ho sabem prou, Jesucrist, és rei però el seu reialme no és d’aquest món. Durant la seva Passió, va reivindicar una singular reialesa davant Pilat, que el va interrogar explícitament: "¿Tu ets rei?", I Jesús contestà: "Tu ho dius: jo sóc rei". Però poc abans havia declarat: "La meva reialesa no és d’aquest món". En efecte, la reialesa de Crist és revelació i actuació de la de Déu Pare, que governa totes les coses amb amor i amb justícia.
Ara bé, l’evangeli d’avui ens fa veure, que ja en aquest món, podem començar a veure i gaudir del seu reialme, un reialme etern i universal, un regne de veritat i vida, un regne de santedat i gràcia, un regne de justícia, amor i pau (prefaci de la missa). Com poder gaudir-ne? És ben senzill i a la vegada ben complicat. Complicat perquè tot i tenir-ho molt a prop, no sabem veure’l, estem massa preocupats per nosaltres mateixos, per adonar-nos dels altres, que en tenen necessitat de nosaltres. Senzill perquè quan més simple fem la nostra vida, més ens adonem dels altres, i de com el Senyor se’ns apropa per mitjà d’ells. La pregària i l’eucaristia ens obren els ulls per veure l’altre.
La nostra fe si és veritable ens ha de portar a reconèixer les necessitats dels altres: el qui té fam, set, es troba nu, foraster, captiu; a tots aquells que es troben sols, perduts, abandonats, malferits en la seva ànima i el seu cor. La nostra societat tendeix a amagar i marginar a tots els necessitats, cal tenir una mirada profunda per descobrir-ne aquestes necessitats.
Podem construir ja en aquest món el regne de Jesucrist, cal que construïm una societat més oberta a les necessitats dels altres, que per damunt de tota ideologia, resplendeixi el valor suprem de la persona humana, imatge del Déu viu. Cal que nosaltres obrim els ulls els germans necessitats per descobrim el Crist, i cal que ajudem a obrir els ulls dels nostres germans.
Mn. Alex Marzo

Intencions de misses

Solemnitat de Crist Rei, 25 de novembre

9h.     
12h.     Dfts. Fam. Vintró Giner; Pere vich Ferran; Carme Sáez Codina; Dolors Vich Ferran; Josep Martori Alsina
20h.   

Dilluns 26: 
8h.      (Llar Santa Anna)  i 19,30h.  
Dimarts 27:
8h.      (Llar Santa Anna)  i 19,30h.
Dimecres 28:
8h.      (Llar Santa Anna) i 19,30h


Dijous 29:
8h.      (Llar Santa Anna)  i 19,30h.  
Divendres 30:  Sant Andreu
8h. (Llar Santa Anna)

Dissabte 1:
20h.  Dfts. Fam. Compte Coll


I Diumenge d’Advent, 2 de desembre

9h.     
12h.     Dfts. Fam. Vintró Giner;
20h.