1/22/2022

INFORMACIONS 23 DE GENER

 

Aquest diumenge, 23 de gener

la missa de 12 del migdia

es farà a l'ermita de Sant Sebastià

 

 



Vida Parroquial

 

Reunió de pares de la catequesi per les primeres comunions

El proper dissabte 5 febrer a les 7 de la tarda en els locals de la catequesi tindrem la trobada per programar les primeres comunions.

 

Octavari de pregària per la unitat dels cristians

Aquesta setmana conclourà l’Octavari de pregària per la unitat del cristians, en la festa de la Conversió de Sant Pau, dimarts 25 de gener, durant la missa pregarem per aquesta intenció.

 

Novena a Sant Sebastià

Des del dia 20 de gener tots els dies, a les 16,30h, novena a Sant Sebastià a l'ermita.

 

Dilluns i divendres hi haurà litúrgia de la paraula al vespre

Aquesta setmana només hi haurà missa al vespre a 2/4 de 8 el dimarts, dimecres i dijous. Dilluns i divendres hi haurà litúrgia de la Paraula i repartiran la comunió.

 

Donatius per Càritas parroquial - Bizum codi: 01636

Ara podeu fer els vostres donatiu a Càritas parroquial per la quantitat que vulgueu amb el telèfon per Bizum. Més fàcil i pràctic i els vostres donatius us desgravaran a Hisenda.

 1000 anys del naixement d’un poble

Preparant el camí cap al mil·lenari (II). Al principi hi havia un riu

 Si llegim el primers capítols del Gènesi, després de la creació del món i de tot el que existeix, se’ns diu que “Llavors un riu brollà de la terra i regà tota la superfície dels camps” (Gn 2,5), i va ser amb el fang de la vora de l’aigua que Déu formà el primer home. En el cas nostre, la història, en certa manera, es repeteix. No deixa de tenir un punt poètic i simbòlic que Argentona era el nom del riu que brollava de la terra, ja que eren moltes les fonts que naixien de les roques, i que amb la terra del voltant del riu es formessin els primer poblats del nostre territori.

 

Ja d’època antiga hi havia habitants que aprofitaven les aigües del riu Argentona. Hi ha documentats un nombre important de jaciments d’època ibèrica que ho testimonien, i amb l’arribada dels romans es fundaren moltes viles (enteses com a cases grans, on vivien i treballaven varies famílies) que són les successores d’aquells primers pobladors. Fou en aquests ambients domèstics de les viles romanes s’introduí el cristianisme a la nostra terra.

 

Sant Cugat vingué a evangelitzar, i fou martiritzat a Barcelona l’any 304, iniciant de manera pública el culte als màrtirs a la nostra regió. Poc temps després, l’any 343, ja hi ha documentat el primer bisbe de Barcelona, de nom Pretextat, que dirigia la naixent diòcesi. Des de la ciutat s’irradiava la influència cristiana cap al “pagus” o lloc rural, on hi havia els pagesos que cultivaven la terra, de manera que els habitants del camp imitaven allò que es feia a la capital. A la veïna vila romana de la Torre Llauder (que fins a l’any 1840 era territori municipal d’Argentona) van reconvertir el saló principal de la casa en una capella, de manera que els habitants de la vila poguessin pregar i celebrar l’Eucaristia.

 

L’època antiga passà, i el record dels romans i dels visigots desaparegué amb la invasió sarraïna de l’any 711. A partir del 785 els guerrers francs del nord començaren a conquerir territoris cap al sud, travessaren els Pirineus i arribaren a prendre Barcelona l’any 801, un any després de que Carlemany es coronés emperador. El terrabastall de les guerres havia estat tan gran i el territori havia quedat tan desfet que es va haver de començar de nou... Però sempre va quedar el riu, amb l’aigua clara de les fonts, de manera que l’any 878, apareix documentat de nou un veïnat (villaricello) i una església dedicada a Sant Martí, situada al costat del riu Argentona “iuxta rivo Argentona”. Els rius han estat sempre font de vida, tant a Orient com a Occident.

Xavier Alarcon i Campdepadrós

Intencions misses

Diumenge 23 de gener, III Diumenge de durant l’any

9h.      Dfta. Ester Morros Tura

12h.    (Ermita de Sant Sebastià) Dfts. Fam. Vintró Giner; Leandre Clavell; Josefa Casabella; Fam. Forns Duran; Pilar Santanach; Fam. Maynou Ricart; Joan Casanovas Font

20h.

Dilluns 24:    19,30h. Litúrgia de la Paraula               Dimarts 25:             19,30h.

Dimecres 26:19,30h.                                                         Dijous 27:     19,30h.

Divendres 28: 19,30h.  Litúrgia de la Paraula          

Dissabte 29: 20h.  Dfts. Fam. Compte Coll

Diumenge 30 de gener, IV Diumenge de durant l’any

9h.     

12h.    Dfts. Fam. Vintró Giner; Fam. Albert Salom

20h.